onsdag den 23. november 2011

Pizza opskrift

30 g gær
30 g honning eller sukker
625 ml lunkent vand
500 g stærkt mel
500 g semolina durumhvedemel eller alm. mel
30 g salt
lidt ekstra mel til at strø på bordet

Opløs gæren og honning i halvdelen af det lunkne vand.
Brug den største rene overflade, du har og hæld mel ud i en bunke sammen med salt.
Lav en lille hulning i midten. Hæld hele den opløste gærblanding i hulningen i midten og samtidigt bland resten af den tørre blanding langsomt i. Fortsæt til blandingen har en fugtig dej.
ÆLT!! i ca. 5 minutter.
Form dejen til en rund kugle og læg den på en bageplade. Snit den med en kniv, så slapper den hurtigere af.
Lad dejen hæve for første gang. Den skal hæve til dobbelt størrelse. Nu er det vigtigt at forvarme ovnen. Din dej skal bruge en varm, fugtug plads, hvor det ikke trækker, hvis den skal hæve hurtigt. Du kan også dække dejen med husholdningsfilm, hvis det skal gå hurtigt. Hævningen tager ca. 40 minutter til halvanden time, afhængig af forholdene.
Nu er dejen hævet til dobbelt størrelse, og så skal det æltes igen. Ælt og bank dejen i ca. 1 minut.
Del dejen i 4 lige store dele. Rul hver del sammen til en kugle, strø mel let ud på bordpladen og rul dejen ud til den er ca. 3/4 cm tyk. Læg dejen på et stykke bagepapir eller en bageplade og tilsæt tilbehøret. Det er ikke nødvendigt at lade de tynde pizzaer hæve, så højst 10 minutter skulle være nok.
De bages i ovnen ved 240 grader i ca. 10 min., til dejen ser sprød og gylden ud og tilbehøret har fået nok. Brug evt. en pizzasten, det giver en ekstra sprød bund.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hummerravioli med cremet hummersauce og dild

Sådan laver du hummerravioli – til 4-6 personer Selve hummerne 2 hummere 1 dusk dild 2-3 laurbærblade 5-6 peberkorn 1. Kom rigeligt v...