mandag den 21. november 2011

Tagliatelle bolognese


(til 4 personer)
Ingredienser
1 spsk olivenolie
1 hakket løg
2 fed knust hvidløg
425 g magert, hakket oksekød
2 spsk tomatpure
1 spsk blandende, friskhakkede krydderurter
500 g friskhakkede tomater eller 425 g hakkede tomater på dåse
1 tsk Worchestershire sauce
1½ dl varm oksekødsfond
Olie, se fremgangsmåde
375 g tørret tagliatelie (bred båndpasta), spinat eller almindelig
Salt og peber
Basilikumblade til pynt

Tilberedning:
Opvarm olien i en stor gryde og svits løg og hvidløg i 5 minutter, indtil løgene er bløde og rør derefter kødet i. Skrue op for varmen og svits kødet i 3 minutter under omrøring.
Skrue ned for varmen, tilsæt tomatpure og krydderurter og rør godt rundt. Kom tomater med saft i gryden sammen Worchestershire sauce og fond. Lad saucen simre under låg i 1 time under jævnlig omrøring. Smag til med salt og peber.
Ca. 10 minutter før saucen er færdig, bringes en stor gryde med 2 L vand i kog. Tilsæt et stænk olie og et gavmildt drys salt. Kog pastaen i 8-12 min., indtil den er mør, men fast. Hæld vandet fra pastaen, lad den dryppe af, stænk lidt olivenolie over og drys med sort peber.
Fordel pastaen på 4 tallerkener og hæld sauce over. Pynt med basilikumblade og server. Godt landbrød og blandet grøn salat er godt tilbehør til denne ret.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hummerravioli med cremet hummersauce og dild

Sådan laver du hummerravioli – til 4-6 personer Selve hummerne 2 hummere 1 dusk dild 2-3 laurbærblade 5-6 peberkorn 1. Kom rigeligt v...