onsdag den 23. november 2011

Bagt kartoffelmos med hvidløg


12 pers.

2 liter vand
3 kg melede kartofler i grove stykker
18 store, pillede fed hvidløg
Varmt kartoffelvand
75 g smør
1 spsk groft salt
Friskkværnet peber
400 g karoline’s gratineringost

Bring vand i kog i en stor, tykbundet gryde. Tilsæt kartofler og hvidløg og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Tag ¾ liter kartoffelvand fra og hæld resten af vandet fra kartoflerne. Damp dem tørre. Mos kartofler og hvidløg groft, evt. med en kartoffelstøder. Vend smør, kartoffelvand, salt, peber og 300 g af osten i. smag til. Fordel mosen i 3 smurte, ovnfaste skåle (ca 1½ liter) eller 24 små skåle (ca. 2 dl). Drys resten af osten på kartoffelmosen og bag den midt i ovnen.

Genvej: Kartoffelmosen kan gøres klar til bagning dagen før.

Bagetid : ca. 25 min ved 225˚

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hummerravioli med cremet hummersauce og dild

Sådan laver du hummerravioli – til 4-6 personer Selve hummerne 2 hummere 1 dusk dild 2-3 laurbærblade 5-6 peberkorn 1. Kom rigeligt v...