tirsdag den 22. november 2011

Mørksej Medaillon

4 Kuverter.

800 gr. mørksej ryg ( filet )
1 stk. stor porre
250 gr. jordskokker
250 gr. skalotteløg
2-3 fed hvidløg
1 kvist timian
3 stk. laurbærblade
1/2 sp. hvid balsamico eddike
1 cl. tør hvidvin
frisk salvie ( eller kørvel )
salt , peber og oliven olie .

Skær mørksej ryggen ud i stykker på 100 gr. svøb blancheret porrestrimler omkring, formes som medaillon, bindes eller brug tandstikker til at holde det sammen. Brunes hurtig af i olie på på panden .

Skrub skokken, skær dem i stykker på 1-1,5 cm. tykkelse, pil og skær skalotteløgene i både, sauteres af i olie med hakkede hvidløg, timian og laurbærblade, hældes i ildfast fad, anbring sej medailloner oven på, tilsæt hvid balsamico eddike og hvidvin, samt fint skåret frisk salvie ( eller kørvel ), krydres med salt og peber. Sættes i en 180 gr. varm ovn i 20 - 25 min..

Anret sauteen midt på tallerken med medaillonerne (2 pr. kuvert ) øverst, kog skyen ( fonden ) ned til det halve, jævnes evt. med maizena , eller pisk koldt smør i , smages til med salt og peber, og hældes rundt om retten.

Serveres med et godt brød , et glas tørt hvidvin ELLER et glas koldt øl.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hummerravioli med cremet hummersauce og dild

Sådan laver du hummerravioli – til 4-6 personer Selve hummerne 2 hummere 1 dusk dild 2-3 laurbærblade 5-6 peberkorn 1. Kom rigeligt v...