Brød med kartofler i dejen er tungt og fuld af smag.
IngredienserTil 1 brød eller 8-10 boller:
2 kartofler, ca. 225 g
4 dl lunt vand (35-40°)
25 g gær
250 g durum-mel
2½ tsk salt
ca. 400 g hvedemel
olie til pensling
groft salt og rosmarin
Fremgangsmåde
- Kog kartoflerne møre med skræl, og pil dem. Derefter moses de med en gaffel og røres sammen med 2 dl vand.
- Opløs gæren i 1 dl vand, og rør den i kartoflerne. Tilsæt durum-mel og endnu 1 dl vand, og pisk alt sammen med en gaffel. Rør salt og hvedemel i, til De kan ælte en smidig dej.
- Form et rundt brød på pladen, og tryk det fladt, ca. 30 cm i diameter. Eller form 8-10 boller, placer dem med god afstand, og tryk dem flade.
- Pensl med olie, og lad dejen hæve 1-1½ time. Stænk lidt olie på, drys evt. med salt og rosmarin, og bag brød i 35 minutter, boller i 15-20 minutter, i en 225° varm ovn.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar