mandag den 21. november 2011

Italiensk kartoffelbrød

Brød med kartofler i dejen er tungt og fuld af smag.
Ingredienser
Til 1 brød eller 8-10 boller:
                                        2 kartofler, ca. 225 g
                                        4 dl lunt vand (35-40°)
                                        25 g gær
                                        250 g durum-mel
                                        2½ tsk salt
                                        ca. 400 g hvedemel
                                        olie til pensling
                                        groft salt og rosmarin

Fremgangsmåde


  1. Kog kartoflerne møre med skræl, og pil dem. Derefter moses de med en gaffel og røres sammen med 2 dl vand.
  2. Opløs gæren i 1 dl vand, og rør den i kartoflerne. Tilsæt durum-mel og endnu 1 dl vand, og pisk alt sammen med en gaffel. Rør salt og hvedemel i, til De kan ælte en smidig dej.
  3. Form et rundt brød på pladen, og tryk det fladt, ca. 30 cm i diameter. Eller form 8-10 boller, placer dem med god afstand, og tryk dem flade.
  4. Pensl med olie, og lad dejen hæve 1-1½ time. Stænk lidt olie på, drys evt. med salt og rosmarin, og bag brød i 35 minutter, boller i 15-20 minutter, i en 225° varm ovn.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hummerravioli med cremet hummersauce og dild

Sådan laver du hummerravioli – til 4-6 personer Selve hummerne 2 hummere 1 dusk dild 2-3 laurbærblade 5-6 peberkorn 1. Kom rigeligt v...