torsdag den 1. november 2018

Flutes med durum og grahamsmel


Ingredienser

25 gram gær
2,75 dl koldt vand
1,25 dl varmt vand
1 spsk akaciehonning
125 gram grahamsmel
125 gram durummel
300 gram hvedemel
1 spsk olvenolie
1 spsk salt


Fremgangsmåde


1. Bland det kolde med det kogende vand - så får det den perfekte temperatur til, at gæren kan udvikle sig rigtigt. Rør gæren ud i vandet sammen med honning.


2. Tilsæt grahamsmel og durummel og rør godt. Tilsæt derefter de øvrige ingredienser og rør derudaf. Hvis du har en røremaskine, kan du med fordel ælte dejen på fuld tryk i 5-8 minutter. Jo mere, jo bedre! Dejen skal være en lille smule klistret, men ikke mere end du vil kunne rulle den til flutes på et meldækket bord.


3. Sæt dejen til hævning under et klæde i ca. halvanden time.


4. Tænd ovnen på 250 grader.


5. Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Del den i tre og rul stykkerne til flutes. Drys dem med mel på toppen og skær to-tre skrå snit i hvert flute.


6. Sæt flutene på en bageplade med bagepapir og sæt den i ovnen. Hæld en kop vand i bunden af ovnen og luk lågen hurtigt - det giver en god damp, der får brødene til at hæve og blive ekstra lækre. Skru nu ovnen ned på 200 grader og bag flutene i ca. 25 minutter, eller til de er flot gyldne og lyder hule, når du banker på dem i bunden.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hummerravioli med cremet hummersauce og dild

Sådan laver du hummerravioli – til 4-6 personer Selve hummerne 2 hummere 1 dusk dild 2-3 laurbærblade 5-6 peberkorn 1. Kom rigeligt v...