Disse
langtidshævede grove flutes er super lækre, sprøde og luftige. De skal koldhæve
i køleskabet natten over eller længere tid, hvilket gør det super nemt at lave
dejen klar dagen før, hvis man får gæster og skal lave en masse andre ting.
Dejen passer sige selv i de mange timer, og så tager man den bare ud et par
timer før gæsterne kommer og bager dem lige inden man skal spise så man får
helt friskbagte og lune grove flues. Nemmere og bedre bliver det Ikke
2
stk.
Forberedelsestid:
10 timer
Ingredienser
4 dl vand
5 g gær (en stor
ært)
1 spsk groft salt
100 g groft rugmel
400 g hvedemel
Fremgangsmåde
Opløs gæren i
vandet og kom de andre ingredienser i skålen. Rør dejen godt sammen indtil den
får en konsistens som “tyggegummi”. Dæk skålen med film eller et tætsluttende
låg, så fugtigheden ikke fordamper under hævningen.
Stil den til
hævning i køleskabet. Min stod der i ca. 20 timer før den kom ud igen. Men
mindre kan nok godt gøre det :-)
Kom lidt mel på
bordet, og hæld dejen ud herpå. Del dejen i to dele med en skarp kniv, og form
dejen til brød med
en let hånd – bank
ikke luften ud af dejen, de skal bare formes let. Lad dem stå og efterhæve i
1/2-1 time, hvis du har tid til det.
Bag brødene ved 225 graders varmluft i
ca. 20-30 min. Lad dem køle af på en rist.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar