onsdag den 31. oktober 2018

Langtidshævede grove flutes


Disse langtidshævede grove flutes er super lækre, sprøde og luftige. De skal koldhæve i køleskabet natten over eller længere tid, hvilket gør det super nemt at lave dejen klar dagen før, hvis man får gæster og skal lave en masse andre ting. Dejen passer sige selv i de mange timer, og så tager man den bare ud et par timer før gæsterne kommer og bager dem lige inden man skal spise så man får helt friskbagte og lune grove flues. Nemmere og bedre bliver det Ikke


2 stk.
Forberedelsestid: 10 timer


Ingredienser
4 dl vand
5 g gær (en stor ært)
1 spsk groft salt
100 g groft rugmel
400 g hvedemel


Fremgangsmåde
Opløs gæren i vandet og kom de andre ingredienser i skålen. Rør dejen godt sammen indtil den får en konsistens som “tyggegummi”. Dæk skålen med film eller et tætsluttende låg, så fugtigheden ikke fordamper under hævningen.
Stil den til hævning i køleskabet. Min stod der i ca. 20 timer før den kom ud igen. Men mindre kan nok godt gøre det :-)
Kom lidt mel på bordet, og hæld dejen ud herpå. Del dejen i to dele med en skarp kniv, og form dejen til brød med
en let hånd – bank ikke luften ud af dejen, de skal bare formes let. Lad dem stå og efterhæve i 1/2-1 time, hvis du har tid til det.
Bag brødene ved 225 graders varmluft i ca. 20-30 min. Lad dem køle af på en rist.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hummerravioli med cremet hummersauce og dild

Sådan laver du hummerravioli – til 4-6 personer Selve hummerne 2 hummere 1 dusk dild 2-3 laurbærblade 5-6 peberkorn 1. Kom rigeligt v...