onsdag den 31. oktober 2018

Laks i ovn med porrer og mascarpone



Laks i ovn er en super nem ret, der er med til at gøre laks til en af de mest populære fisk på middagsbordet hele året.
I denne opskrift på laks i ovnen giver porrerne et godt modspil til laksen, mens mascarpone cremen er med til at gøre retten lækker og cremet.
Retten duer hele året rundt, men smager fantastisk med nye kartofler som tilbehør.


Tid: 15 minutter. Ovntid: 20 minutter. Antal personer: 4
4 porrer
Sådan laver du laks i ovn med porrer og mascarpone
1. Tænd ovnen på 200 grader. Rens porrer, og skær dem i tynde skiver. Hak dilden. Steg porrerne i smør på en pande i 2-3 minutter ved middel varme, til de er sprødmøre. Tilsæt mascarpone og mælk, og rør det ud i porrerne sammen med halvdelen af dilden. Krydr med salt og peber.
2. Fordel den cremede porreblanding i bunden af et smurt ovnfad, og læg laksestykkerne ovenpå. Dryp med citronsaft, og drys fintrevet citronskal og kapers over laksen.
3. Bag retten i ovnen i 20 minutter, eller til laksen er gennemstegt.
4. Tag fadet med laksestykkerne ud af ovnen, og drys resten af den hakkede dild over. Servér retten direkte fra fadet med kogte kartofler som tilbehør.



1 bundt dild
1 spsk. smør til stegning
150 g mascarpone
1 dl mælk
salt og friskkværnet peber
4 stykker laksefilet uden skind
saft og skal af ½ usprøjtet citron
30 g kapers









Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hummerravioli med cremet hummersauce og dild

Sådan laver du hummerravioli – til 4-6 personer Selve hummerne 2 hummere 1 dusk dild 2-3 laurbærblade 5-6 peberkorn 1. Kom rigeligt v...