Kalvekoteletter med blomkålspuré og stegte svampe
Tid: 35 minutter.
DET SKAL DU BRUGE TIL
KALVEKOTELETTER
4 kalvekoteletter
1 spsk. solsikkeolie
til stegning
STEGTE SVAMPE
175 g østershatte
1 skalotteløg
1 spsk. smør til
stegning
2 stilke timian
salt og friskkværnet
peber
1 dl hønsebouillon
1 spsk. smør
BLOMKÅLSPURÉ
2 bagekartofler
½ blomkål
50 g smør
salt og friskkværnet
peber
GRØN SALAT
1 hjertesalat
½ agurk
2 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet
peber
PYNT:
frisk timian
1. Stegte svampe: Rens
svampene, og skær dem i mindre stykker. Pil løget, og hak det fint. Steg svampe
og løg i smør på en pande, og krydr med timian, salt og peber. Hæld bouillon på,
og lad det koge ind. Tilsæt smør lige inden servering.
2. Blomkålspuré: Skræl
og skær kartofler i mindre stykker. Skyl blomkål, og skær den i små buketter.
Kog kartofler og blomkålsbuketter i en gryde, til de er møre. Hæld vandet fra,
og mós. Brun smør i en kasserolle, rør det i mosen, og smag til med salt og
peber.
3. Grøn salat: Skyl og
snit salat og agurk. Dryp med olie, og krydr med salt og peber.
4. Kalvekoteletter: Steg
koteletterne i olie på en (grill)pande i 4 minutter på hver side. Anret bøfferne
oven på blomkålspuré og svampe. Drys med timian, og servér salat til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar