torsdag den 15. december 2011

Apfelstrudel

1200 g æbler
150 g rosiner
100 g mandler
150 g sukker
2 tsk kanel
100 g rasp
125 g smør
En rulle filodej optøet

Til pensling - 1 sammenpisket æg

Tilbehør:
flødeskum

  1. Giv rosinerne et opkog og lad dem dryppe godt af.
  2. Skræl æblerne, skær dem i små terninger eller riv dem groft.
  3. Skold, smut og hak mandlerne fint.
  4. Bland rosiner, mandler, æbler, sukker, kanel, rasp og smør.
  5. Læg 2 lag filodej ud på bordet, ovenpå hinanden
  6. Fordel fyldet over dejpladen og rul dem sammen som en roulade
  7. Løft dejrullen over på en smurt plade og pensl den med sammenpisket æg.
  8. Sæt den i en oven ved 200 - 225 grader varm ovn og bag i ca. 40 min.

onsdag den 14. december 2011

Fyldt mørbrad med Serrano skinke

Fyldt mørbrad med serrano skinke

2-3 personer

1 svinemørbrad renses for sener og flækkes op på langs
1 lille løg i tern klares i olie, tilsæt
1 portobello svamp i tern (eller nogle champignon)
1 lille tomat i tern
1 hvidløg i skiver, krydres med lidt chili i flager
tørret oregano og lidt limesaft

Ovenstående køles af og fyldes i mørbraden, mørbraden lukkes, krydres med lidt salt og peber og omvikles med serrano skinke.

Læg mørbraden i et ovnfast fad, sammen med 1 glas grillet peber.
½ courgette i halvverede tykke skiver
1 rødløg i smalle både
2 tomater i kvarter, krydr med salt og peber
2 kviste rosmarin lægges over grøntsagerne

Nu kan fadet sættes i køleskabet til det skal i ovnen, hæld en sjat hvid balsamico over grønsagerne.
Sæt fadet i ovnen på 180 gr. i 25 minutter.

Server flute eller pasta til.

Hummerravioli med cremet hummersauce og dild

Sådan laver du hummerravioli – til 4-6 personer Selve hummerne 2 hummere 1 dusk dild 2-3 laurbærblade 5-6 peberkorn 1. Kom rigeligt v...