onsdag den 23. november 2011

Vinter grøntsagssuppe

4 portioner

3 spsk. olivenolie
1 løg skåret i små terninger
1 stor gulerod skåret i små terninger
2 stængler bladselleri skåret i små terninger
3 courgetter skåret i små terninger
2 fed knust hvidløg
½ liter hønse- eller grøntsagsbouillon
300 g cavolo nero eller savoy kål skåret i tynde skiver
250 g smuldret frisk hvedebrød
salg og friskkrværnet sort peber
ekstra jomfruolivenolie som tilbehør

Varm olivenolien op i en stor gryde og svits løgene i 2-3 minutter ved svag varme, indtil de er bløde. Tilsæt gulerod, bladselleri og courgette, og vits dem med i 5 minutter. Rør hvidløg i, og svits i yderligere 1 minut.
Tilsæt bouillon og kål, og bring suppen i kog. Skru ned for varmen, rør det smuldrede brød i suppen, og lad den stå og snurre sagte i ca. 30 minutter, til grønsagerne er møre.
Smag til med salt og peber. Server suppen i varme skåle og stænk lidt ekstra jomfruolivenolie over.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hummerravioli med cremet hummersauce og dild

Sådan laver du hummerravioli – til 4-6 personer Selve hummerne 2 hummere 1 dusk dild 2-3 laurbærblade 5-6 peberkorn 1. Kom rigeligt v...