onsdag den 23. november 2011

Risotto med asparges

500 g grønne asparges
1 liter hønse- eller grøntsagsbouillon
85 g smør
1 lille løg skåret i små terninger
300 g risotto ris
4 spsk. friskrevet parmasanost
salt og friskkværnet sort peber

Kog aspargesene i en gryde kogende vand med salt, til de lige begynder at blive bløde. Hæld vandet fra, og skyld dem under rindende koldt vand og dup dem tørre på køkkenrulle. Skær dem i mundrette stykker, og læg dem til side.
Varm boillonen op ved jævn varme, indtil den begynder at komme i kog. Skru ned for varmne og lad bouillonen stå og simre svagt.
Smelt 60 g smør i en anden gryde. Svits løgene ved svag varme i 3-4 min., indtil de er bløde men ikke brune.
Rør risene i, og svits dem i 2 min., før der tilsættes en stor skefuld af den varme bouillon under konstant omrøring, indtil risen har opsuget det hele. Fortsat på den måde med at tilsætte varm bouillon og røre rundt, indtil risen lige er blevet mør og cremet, men stadig har lidt struktur (lidt "bid"). Måske bliver det ikke nødvendigt at anvende al bouillon.
Rør aspargesene, resten af smørret og parmasanosten i, og smag til med krydderier. Lad risottoen stå og hvile tildækket i 1-2 minutter, før den serveres, eventuelt med ekstra friskrevet parmasan drysset over.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hummerravioli med cremet hummersauce og dild

Sådan laver du hummerravioli – til 4-6 personer Selve hummerne 2 hummere 1 dusk dild 2-3 laurbærblade 5-6 peberkorn 1. Kom rigeligt v...