onsdag den 23. november 2011

Ravioli med tre slags ost og basilikum



250 g ricotta ost
75 g friskrevet pecorino ost
75 g friskrevet parmasan
1 lille håndfuld friske basilikumblade, revet i stykker
salt og friskkværnet peber
1 portion frisk pastadej
1 spsk olivenolie
3 spsk ekstra jomfruolivenolie
25 g smeltet smør
saft og revet skal af 1 øko citron

Bland ricotta, pecorino og parmasan sammen med basilikum i en skål. Krydr med en lille smule salt og masser af peber, og stil til side.
Skær pastadejen i 4 stykker, og rul ud på den næsttyndeste indstilling på pastamaskinen. Læg 1 plade pasta på et køkkenbord drysset med mel, og læg 12 store teskefulde af ostblandingen jævnt fordelt på pastaen, så der er plads omkring hver af bunkerne, til raviolierne kan lukkes. Pensl med lidt vand omkring hver lille bunke ost.
Læg en anden plade pasta oven på den første. Tryk forsigtigt omkring hver bunke. Vær omhyggelig med, at der ikke er luftlommer. Med en skarp kniv eller ravioli rulle skæres nu 12 ravioli ud.
Kog en stor gryde saltet vand. Kom olivenolien (en teskefuld) i og derefter raviolierne som skal koge i ca. 5 minutter, til pastaen er mør, med stadig har lidt "bid". Brug en hulske til forsigtigt at løfte dem op på 4 varme tallerkner.
Bland ekstra jomfruolivenolie sammen med smeltet smør, citronsaft og revet skal i en skål, smag til med peber. Dryp det over og sèrver dem med et drys revet parmasan og frisk basilikum.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hummerravioli med cremet hummersauce og dild

Sådan laver du hummerravioli – til 4-6 personer Selve hummerne 2 hummere 1 dusk dild 2-3 laurbærblade 5-6 peberkorn 1. Kom rigeligt v...