onsdag den 23. november 2011

Pitabrød


3 dl vand
1 spsk rapsolie
25 gram gær
1 tsk alm groft salt
1 stor tsk rørsukker
150 gram tipo 00 mel
250 gram hvedemel
mel til udrulning

Start med at blande vand, gær, rørsukker og salt sammen og tilsæt derefter mel og olie løbende.
Bland dejen godt sammen og ælt den i ca. 10 minutter.
Dæk dejen grundigt til i en skål, gerne en med låg og lad den hæve sig dobbelt så stor, ca. 1 time.
Slå dejen ned og form den til boller. Lad dejen efterhæve i 30 minutter med et rent viskestykke over.
Rul bollerne ud med ca. 1-2 cm tykkelse til pitabrød størrelse. Jeg laver dem gerne relativt store, men du skal kunne løfte dem uden at dejen falder fra hinanden.
Imens skal ovnen være forvarmet til 250 grader og hvis du bruger bageplade, skal den have varmet i lige omkring 30 minutter inden brug.
Bag pitabrødene i 30 sekunder på den ene side, og vend derefter pitabrødene og bag dem yderligere 3-4 minutter, men kig til dem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hummerravioli med cremet hummersauce og dild

Sådan laver du hummerravioli – til 4-6 personer Selve hummerne 2 hummere 1 dusk dild 2-3 laurbærblade 5-6 peberkorn 1. Kom rigeligt v...