4 medaljoner af oksemørbrad á
Jordskokkesauce
150 g skrællede jordskokker i skiver
1 fed revet hvidløg
1 kvist timian
2 dl kalvefond
1 dl fløde
saft og reven skal af 1/2 citron
25 g smør
salt og peber
150 g skrællede jordskokker i skiver
1 fed revet hvidløg
1 kvist timian
2 dl kalvefond
1 dl fløde
saft og reven skal af 1/2 citron
25 g smør
salt og peber
Tomatkompot
250 g cherrytomater
2 fed hvidløgg
1/4 dl olivenolie
1 spsk frisk rosmarinblade
2 spsk. hvid balsamico
salt og peber
Kartofler med spinat:
4 store bage kartofler
1 dl olie
350 g blancheret hel spinat, presset fri for vand
1 lille løg hakket
1 fed hvidløg hakket
100 g smør
1 knivspids revet muskat
salt peber
250 g cherrytomater
2 fed hvidløgg
1/4 dl olivenolie
1 spsk frisk rosmarinblade
2 spsk. hvid balsamico
salt og peber
Kartofler med spinat:
4 store bage kartofler
1 dl olie
350 g blancheret hel spinat, presset fri for vand
1 lille løg hakket
1 fed hvidløg hakket
100 g smør
1 knivspids revet muskat
salt peber
Tomatkompot
Pil hvidløgne og skær dem i tynde skiver. Halver tomaterne og fjern stilkene.
Varm olien op på en pande og svits hvidløgsskiverne til de begynder af tage farne. Tilsæt rosmarin og tomater og svits i 1/2 minut. Tilsæt hvid balsamico, salt og peber og vend det rundt.
Pil hvidløgne og skær dem i tynde skiver. Halver tomaterne og fjern stilkene.
Varm olien op på en pande og svits hvidløgsskiverne til de begynder af tage farne. Tilsæt rosmarin og tomater og svits i 1/2 minut. Tilsæt hvid balsamico, salt og peber og vend det rundt.
Medaljonerne:
Brun medaljonerne på en meget varm pande, højst 1/2 minut på hver side.
Kartofler med spinat:
Skræl kartoflerne og skær 12 skiver på1 cm tykkelse. Steg skiverne gyldne i rigeligt
olie på en pande til de er møre. Svits løg og hvidløg i smørret. Tilsæt spinat,
salt, peber og muskat og svits det i 5 minutter. Saml 3 varme kartoffelskiver
med 2 lag spinat så de tilsammen danner et tårn.
Jordskokkesauce
Kog jordskokkerne med kalvefond, hvidløg og timian til de er helt møre. Blend det hele og sigt det ned i gryden igen. Tilsæt fløde, salt, peber, citronsaft og skal og kog saucen igennem. Blend den med smørret til den skummer.
Brun medaljonerne på en meget varm pande, højst 1/2 minut på hver side.
Kartofler med spinat:
Skræl kartoflerne og skær 12 skiver på
Jordskokkesauce
Kog jordskokkerne med kalvefond, hvidløg og timian til de er helt møre. Blend det hele og sigt det ned i gryden igen. Tilsæt fløde, salt, peber, citronsaft og skal og kog saucen igennem. Blend den med smørret til den skummer.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar