tirsdag den 22. november 2011

Oksemedaljon, tårn af spinat og kartoffel

Medaljonerne:
4 medaljoner af oksemørbrad á 160 g

Jordskokkesauce
150 g skrællede jordskokker i skiver
1 fed revet hvidløg
1 kvist timian
2 dl kalvefond
1 dl fløde
saft og reven skal af 1/2 citron
25 g smør
salt og peber

Tomatkompot
250 g cherrytomater
2 fed hvidløgg
1/4 dl olivenolie
1 spsk frisk rosmarinblade
2 spsk. hvid balsamico
salt og peber

Kartofler med spinat:
4 store bage kartofler
1 dl olie
350 g blancheret hel spinat, presset fri for vand
1 lille løg hakket
1 fed hvidløg hakket
100 g smør
1 knivspids revet muskat
salt peber

Tomatkompot
Pil hvidløgne og skær dem i tynde skiver. Halver tomaterne og fjern stilkene.
Varm olien op på en pande og svits hvidløgsskiverne til de begynder af tage farne. Tilsæt rosmarin og tomater og svits i 1/2 minut. Tilsæt hvid balsamico, salt og peber og vend det rundt.

Medaljonerne:
Brun medaljonerne på en meget varm pande, højst 1/2 minut på hver side.
Kartofler med spinat:
Skræl kartoflerne og skær 12 skiver på 1 cm tykkelse. Steg skiverne gyldne i rigeligt olie på en pande til de er møre. Svits løg og hvidløg i smørret. Tilsæt spinat, salt, peber og muskat og svits det i 5 minutter. Saml 3 varme kartoffelskiver med 2 lag spinat så de tilsammen danner et tårn.
Jordskokkesauce
Kog jordskokkerne med kalvefond, hvidløg og timian til de er helt møre. Blend det hele og sigt det ned i gryden igen. Tilsæt fløde, salt, peber, citronsaft og skal og kog saucen igennem. Blend den med smørret til den skummer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hummerravioli med cremet hummersauce og dild

Sådan laver du hummerravioli – til 4-6 personer Selve hummerne 2 hummere 1 dusk dild 2-3 laurbærblade 5-6 peberkorn 1. Kom rigeligt v...