tirsdag den 22. november 2011

Kartoffelfad med hakket oksekød


Ingredienser

(4 personer)

500 g hakket oksekød
2 løg i tern
4 gulerødder, revne
800 g kartofler
1 spsk kartoffelmel
3 dl minimælk
100 g ost
Salt og peber
Revet muskatnød
Lidt olie til at smøre fadet

Grov råkost:

300 g hvidkål
300 g gulerod
200 g ananastern

Tilberedning:

Brun kødet i en gryde uden fedtstof, til det skiller. Tilsæt løg og gulerod og krydr med salt og peber. Skræl kartoflerne, skær dem i skiver og fordel dem i et smurt ildfast fad. Hæld kødet over.

Rør kartoffelmel sammen med 1 dl mælk i en gryde. Tilsæt resten af mælken og kog sovsen igennem. Tilsæt osten og lad den smelte i sovsen. Smag til med salt, peber og muskatnød.

Hæld ostesovsen over kartoflerne og kødet og ryst fadet, så kartofler, kød og ostesovsen bliver blandet. Stil fadet midt i ovnen ved 200 grader i ca. 50 min.

Riv hvidkål og gulerødder ganske fint på råkostjernet, bland det med ananastern og hæld til sidst saften over råkosten.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hummerravioli med cremet hummersauce og dild

Sådan laver du hummerravioli – til 4-6 personer Selve hummerne 2 hummere 1 dusk dild 2-3 laurbærblade 5-6 peberkorn 1. Kom rigeligt v...