onsdag den 23. november 2011

Kalvesnitzler i kapers og citronsovs

4 kalveschnitzler på ca. 125 g. hver
70 g mel, blandet med salt og peber
1 spsk olivenolie
25 g smør
salt og revet skal af 1 øko citron
1,75 dl hvidvin
1,75 dl hønse- eller grøntsagsbouillon
2 spsk kapers, skyllede og afdryppede
2 spsk. bredbladet persille, hakket

Læg kalveschnitxlerne mellem 2 stykker husholdningsfilm og bank dem helt tynde med f.eks. en kagerulle. Vend kødet let i det krydrede mel.
Varm olie og smør i en stor sauterpande og steg schnitzlerne i ca. 2 minutter på hver side, til de er lysebrune. Tag dem af panden, sæt dem til side og hold dem varme.
Hæld citronsaft og revet skal, bouillon og hvidvin på panden og bring det i kog. Lad det koge kraftigt i 3-4 minutter, indtil halvdelen af væden er fordampet. Skru ned for blusset.
Læg kalveschnitxlerne tilbage på panden og dæk dem godt med saucen. Rør kapers og hakket persille i.
Smag til med salt og peber, server straks.

Tilbehør kartofler i ovn

800 g skrællede kartofler skåret i terninger på ca. 1 cm
5 fed knust hvidløg
saften af 1 citron
3 spsk. olivenolie
1 stor håndfuld frisk rosmarin grofthakket
salg og peber

Forvarm ovnen til 200 grader
Kom alle ingredienserne i en stor skål og krydr godt med salg og peber. vend det hele sammen.
Bred det ud i en stor, let smurt bradepande og sæt dem i den varme ovn i 45-50 minutter, indtil kartoflerne er gyldenbrune. Vend 2, 3 gange under stegningen.
Server kartoflerne på et varmt fad.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hummerravioli med cremet hummersauce og dild

Sådan laver du hummerravioli – til 4-6 personer Selve hummerne 2 hummere 1 dusk dild 2-3 laurbærblade 5-6 peberkorn 1. Kom rigeligt v...