onsdag den 23. november 2011

Italienske kødboller

4-6 personer

900 g hakket kød
2 skiver brød
2 strøgne spsk tørret oregano
½ tsk spidskommen, knust
½ lille tørret rød chili knust
1 spsk finthakket frisk rosmarin
1 æggeblomme
salt og friskkværnet peber
4 spsk olivenolie
1 portion tomatsauce - se basic tomatsauce
2 håndfulde frisk basalikum, plukket og iturevet
60 g mozzarellaost, smuldret
60 g parmasanost revet

Valgfri ingredienser
1 løg, finthakket
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
1 strøget spsk dijon sennep

Brug foodprocessoren til  at male brødskiverne til rasp. Tilsæt rasp, tørret oregano, spidskommen, chili, rosmarin og æggeblomme til det hakkede kød og slut af med to strøgne tsk salt og stort nip sort peber.
Valgfri ingredienser, løg og hvidløg koges møre og afkøles.
Bland godt og form med så våde hænder blandingen til kødboller i den størrelse og facon, du ønsker.
Forvarm en tykbundet pande på meget høj temperatur, tilsæt 3-4 spsk olivenolie, sving panden rundt, så olien dækker bunden og læg kødbollerne på panden. Steg dem, til de er brune overalt, vær påpasselig med ikke at slå dem i stykker, bare bevæg panden, så alle sider bliver dejligt brune. Skrue ned for varmen og dæk med tomatsauce, masser af reven frisk basalikum og nogle stykker mozzarella og reven parmasan. Steg i ovnfast fad i ovnen ved 200 grader i ca. 15-20 minutter, indtil osten er gylden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hummerravioli med cremet hummersauce og dild

Sådan laver du hummerravioli – til 4-6 personer Selve hummerne 2 hummere 1 dusk dild 2-3 laurbærblade 5-6 peberkorn 1. Kom rigeligt v...