1 nykogt hummer (ca. 700g) eller 2 frosne (á ca. 400g.)
8 jomfruhummere (frosne)evt. 1 spsk. Cognac
2 spsk smør
1 chalotteløg
1 fed hvidløg
1 tsk konc. Tomatpure
2 dl tør hvidvin
2 dl fiskeboillon
2 dl piskefløde
salt og skal af ½ usprøjtet appelsin
salt
1 knsp cayennepeber
Lad de frosne hummere tø langsomt op i køleskab. Det tager
ca. 1 døgn. Pil kødet ud af skallerne og del kødet i passende stykker. Læg dem
i en skål og hæld evt. 1 spsk cognac over.
Sauce:
Pil og hak løgene fint. Svits dem klare i smørret i en
tykbundet gryde. Rør tomatpuré, hvidvin og boullion i og lad det koge under låg
ca. 15 minutter.
Si saucen og hæld den tilbage i gryden. Kom piskefløde,
appelsinsaft og det meste af appelsinskallen i gryden og lad saucen koge
igennem. Smag til med salt og cayennepeber.
Læg skaldyrene i saucen og lad dem varme igennem, ikke for
længe, så bliver de seje.
Tips: Saucen kan jævnes med en smørbolle. Server blancherede
blegselleri og strimler af porre samt evt. brød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar