tirsdag den 22. november 2011

HUMMER-ORGIE i hvidvinssauce

4 personer

1 nykogt hummer (ca. 700g) eller 2 frosne (á ca. 400g.)
8 jomfruhummere (frosne)
evt. 1 spsk. Cognac
2 spsk smør
1 chalotteløg
1 fed hvidløg
1 tsk konc. Tomatpure
2 dl tør hvidvin
2 dl fiskeboillon
2 dl piskefløde
salt og skal af ½ usprøjtet appelsin
salt
1 knsp cayennepeber

Lad de frosne hummere tø langsomt op i køleskab. Det tager ca. 1 døgn. Pil kødet ud af skallerne og del kødet i passende stykker. Læg dem i en skål og hæld evt. 1 spsk cognac over.

Sauce:

Pil og hak løgene fint. Svits dem klare i smørret i en tykbundet gryde. Rør tomatpuré, hvidvin og boullion i og lad det koge under låg ca. 15 minutter.

Si saucen og hæld den tilbage i gryden. Kom piskefløde, appelsinsaft og det meste af appelsinskallen i gryden og lad saucen koge igennem. Smag til med salt og cayennepeber.

Læg skaldyrene i saucen og lad dem varme igennem, ikke for længe, så bliver de seje.

Tips: Saucen kan jævnes med en smørbolle. Server blancherede blegselleri og strimler af porre samt evt. brød.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hummerravioli med cremet hummersauce og dild

Sådan laver du hummerravioli – til 4-6 personer Selve hummerne 2 hummere 1 dusk dild 2-3 laurbærblade 5-6 peberkorn 1. Kom rigeligt v...