tirsdag den 22. november 2011

Hindbærtærte med tosca

10 personer:

125 g (usaltet) smør
180 g hvedemel (3 dl)
40 g sukker (ca. ½ dl)
2 spsk vnd
en tærteform på ca. 24 cm i diameter

Tosca:


100 g (usaltet) smør
ca. 70 g mandelflager
125 g sukker (ca. 1½ dl)
2 spsk hvedemel
2 spsk mælk
1 tsk vanillesukker
 Fyld:

200 g hindbær (frosne)
1 spsk kartoffelmel

Sådan gør du:

  1. Smuldr smørret grynet i mel og sukker, saml dejen med vand. Tryk dejen ud i den smurte tærteform og stil den i køleskabet en halv times tid.
  2. Tosca: Bland alle ingredienserne i en gryde undtaget vanillesukker. Kog det nogle minutter under konstant omrøring. Tag gryden fra varmen og tilsæt vanillesukkeret.
  3. Sæt ovnen på 200°. Prik tærtebunden med en gaffel og forbag den 10 minutter midt i ovnen. Lad den køle af.
  4. Bland de frosne hindbær med kartoffelmel og bred dem ud over tærtebunden. Fordel tosca-massen over og bag tærten i midten af ovnen ca. 20 minutter. Lad tærten køle lidt af.
Tid:
Ca. 40 minutter + 30 minutter i ovnen i alt.

· Nem at tilberede


· Kan fryses


Tips

Server tærten kold, gerne med hindbærsorbet og vanilleis.

Det er altid en god ide at smøre formen med lidt smør. Også selv om der er meget smør i dejen. Ellers kan den være svær at få pæn ud af formen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hummerravioli med cremet hummersauce og dild

Sådan laver du hummerravioli – til 4-6 personer Selve hummerne 2 hummere 1 dusk dild 2-3 laurbærblade 5-6 peberkorn 1. Kom rigeligt v...