125 g (usaltet) smør
180 g hvedemel (3 dl)40 g sukker (ca. ½ dl)
2 spsk vnd
en tærteform på ca. 24 cm i diameter
Tosca:
100 g (usaltet) smør
ca. 70 g mandelflager125 g sukker (ca. 1½ dl)
2 spsk hvedemel
2 spsk mælk
1 tsk vanillesukker
200 g hindbær (frosne)
1 spsk kartoffelmel
Sådan gør du:
- Smuldr
smørret grynet i mel og sukker, saml dejen med vand. Tryk dejen ud i den
smurte tærteform og stil den i køleskabet en halv times tid.
- Tosca:
Bland alle ingredienserne i en gryde undtaget vanillesukker. Kog det nogle
minutter under konstant omrøring. Tag gryden fra varmen og tilsæt
vanillesukkeret.
- Sæt
ovnen på 200°. Prik
tærtebunden med en gaffel og forbag den 10 minutter midt i ovnen. Lad den
køle af.
- Bland
de frosne hindbær med kartoffelmel og bred dem ud over tærtebunden. Fordel
tosca-massen over og bag tærten i midten af ovnen ca. 20 minutter. Lad
tærten køle lidt af.
Ca. 40 minutter + 30 minutter i ovnen i alt.
· Nem at tilberede
· Kan fryses
Tips
Server tærten kold, gerne med hindbærsorbet og vanilleis.
Det er altid en god ide at smøre formen med lidt smør. Også
selv om der er meget smør i dejen. Ellers kan den være svær at få pæn ud af
formen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar