onsdag den 23. november 2011

Frisk pasta


4 portioner

250 g hvedemel
6 store æggeblommer
1 æg
1½ tsk. olivenolie
1 tsk. mælk

Hæld melet i skålen på foodprocessoren. Pisk æggeblommerne, det hele æg, olivenolie og mælk sammen i en kande.
Lad motoren køre, mens du langsomt hælder kandens indhold ned til melet i skålen, indtil det begynder at samle i en blød dej. Pas på ike at tilsætte for meget væske. Læg husholdningsfilm over dejen, og lad den stå og hvile i 30 minutter.
Del dejen i to, pak den ene halvdel ind i husholdningsfilm, så den ikke bliver tør, og læg den køligt.
Indstil pastamaskinen på største bredde og brug den til at rulle den første halvdel af dejen ud. Fold den udrullede dej over midten, og før den igen gennem maskinen. Gentag fremgangsmåden 10 gange mere, hvor du hver gang folder dejen sammen en gang, før den kommes gennem maskinen.
Fortsæt med at rulle dejen ud på denne måde, men uden at folde den midtover og sæt maskinen et hak ned for hver gang, indtil dejen er kørt igennem på maskinens næst smalleste indstilling.
Bring en stor gryde saltet vand i kog. Hæld pastaen i og rør rundt, så det ikke klister sammen. Når det koger op igen, skrues der ned for varmenm og det står og småkoger i ca. 4 minutter, eller til pastaen er blevet lysere og kommer op til overfladen. Hæld vandet fra og server straks pastaen sammen med den valgte sauce.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hummerravioli med cremet hummersauce og dild

Sådan laver du hummerravioli – til 4-6 personer Selve hummerne 2 hummere 1 dusk dild 2-3 laurbærblade 5-6 peberkorn 1. Kom rigeligt v...