onsdag den 23. november 2011

Citronis


2 dl mælk
4 æggeblommer
200 g rørsukker
saft og revet skal af 2 øko citroner
2 dl piskefløde

Opvarm mælken til kogepunktet i en gryde over svag varme. Tag den af blusset og sæt til side.
Pisk æggeblommerne godt med sukkeret i en stor skål. Hæld den varme mælk i og pisk uafbrudt. Hæld blandingen tilbage i gryden, som sættes over svag varme. Rør i den med en træske, indtil den bliver lige tyk nok til at hænge ved bagsiden af skeen. Cremen må ikke koge. Hæld den i en ren skål og lad den køle fuldstændigt af.
Rør citronsaft og revet skal i den afkølede creme og rør piskefløden i til sidst. Hæld det i en ismaskine og frys det efter maskinens anvisninger, eller frys den selv ind i mindst 3 timer. Isen er klar til servering.

Server evt. i en udhulet citron

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hummerravioli med cremet hummersauce og dild

Sådan laver du hummerravioli – til 4-6 personer Selve hummerne 2 hummere 1 dusk dild 2-3 laurbærblade 5-6 peberkorn 1. Kom rigeligt v...