onsdag den 23. november 2011
Citronis
2 dl mælk
4 æggeblommer
200 g rørsukker
saft og revet skal af 2 øko citroner
2 dl piskefløde
Opvarm mælken til kogepunktet i en gryde over svag varme. Tag den af blusset og sæt til side.
Pisk æggeblommerne godt med sukkeret i en stor skål. Hæld den varme mælk i og pisk uafbrudt. Hæld blandingen tilbage i gryden, som sættes over svag varme. Rør i den med en træske, indtil den bliver lige tyk nok til at hænge ved bagsiden af skeen. Cremen må ikke koge. Hæld den i en ren skål og lad den køle fuldstændigt af.
Rør citronsaft og revet skal i den afkølede creme og rør piskefløden i til sidst. Hæld det i en ismaskine og frys det efter maskinens anvisninger, eller frys den selv ind i mindst 3 timer. Isen er klar til servering.
Server evt. i en udhulet citron
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Hummerravioli med cremet hummersauce og dild
Sådan laver du hummerravioli – til 4-6 personer Selve hummerne 2 hummere 1 dusk dild 2-3 laurbærblade 5-6 peberkorn 1. Kom rigeligt v...
-
Kogt kylling 2½ dl. Piskefløde til skum karry, salt, sukker ananas i skiver saltristede mandler ca. 150-200 gr. mayonnaise. Mayonna...
-
4 kalveschnitzler på ca. 125 g. hver 70 g mel, blandet med salt og peber 1 spsk olivenolie 25 g smør salt og revet skal af 1 øko citron ...
-
Sådan laver du hummerravioli – til 4-6 personer Selve hummerne 2 hummere 1 dusk dild 2-3 laurbærblade 5-6 peberkorn 1. Kom rigeligt v...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar